Vona Gábor: Ez az utolsó dobásom

Vona Gábor: Ez az utolsó dobásom

(Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Természetesen szeretnénk képviselőt küldeni az Európai Parlamentbe, vagyis már júniusban el akarjuk érni az öt százalékot. Hiszünk benne, hogy képesek vagyunk mandátumot szerezni – erről beszélt a Kompország című műsorunkban Vona Gábor. A Második Reformkor nevet viselő új párt elnöke szerint a jövő évi eredmény azonban még nem azt fogja mutatni, hogy szükség van-e rájuk, hanem azt, hogy hol tartanak a munkában. Az EP választás belpolitikai tétjét pedig úgy fogalmazta meg, hogy az világosan megmutatja a jelenlegi pártok közötti erősorrendet. – Lesznek, akik az életükért fognak küzdeni – mondta.

A politikus visszatérése kapcsán kijelentette azt is, hogy ez az utolsó dobása, kétszer már nem lehet visszatérni a politikába. Az időzítés kapcsán pedig kifejtette: ahhoz, hogy 2026-ban el tudjanak indulni az országgyűlési választásokon, a jövő évi EP választásokon fel kell kerülni a térképre, meg kell méretni magukat. – Megvárhattuk volna, amíg ez a roncsderbi véget ér, és csak utána színre lépni, de ezt így tartottuk korrektnek – utalt ezzel arra, hogy jövő júniusban rengeteg régi és új párt indul, tehát nyilván jó néhányan vesztesei lesznek a választásnak, mert nem érik el a mandátumszerzési küszöböt.

Arra a kérdésre, hogy miért mondta nemrég a Magyar Hangnak adott interjújában, hogy nem akar miniszterelnök lenni, úgy válaszolt: „Már nem sportteljesítményként tekintek a politikára, nem a személyes ambíció a legfontosabb, hanem az, hogy alternatívát állítsunk a NER-rel szemben, a politikai közösségünkben pedig a legfontosabb követelmény az alázat. Aki nem tudja megzabolázni az egyéni ambícióit, annak nincs helye ebben a pártban”. Soha nem mondja, hogy soha, de jelenleg nincs ilyen ambíciója. Ennek ellenére fel van készülve a támadásokra, mert oroszlánrészt fog vállalni a NER-rel szembeni alternatíva kialakításában. – Érdemes lesz rám lőni! – mondta, a céljuk pedig ne a DK vagy a Mi Hazánk legyen az alternatíva, hanem ők.