Zaklatásért ítélték el a volt fideszes polgármestert

Zaklatásért ítélték el a  volt fideszes polgármestert

Fotó: Unsplash/rawpixel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság Borsodi Lászlót, Levelek idén nyáron lemondott fideszes polgármesterét zaklatásért. Az ítélet végrehajtását három évre felfüggesztették – írja a 24.hu. a hazai viszonylatban elképesztő esetről.

A leveleki polgármestert még 2017-ben jelentették fel zaklatás vádjával. A nyomozást a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság folytatta le. Ennek során lefoglalták a polgármester több digitális eszközét, amelyeken az üggyel összefüggő kép- és videófelvételeket találtak.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség 2018 októberében emelt vádat, két nő sérelmére elkövetett zaklatás, személyes adattal visszaélés vétsége, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, becsület csorbítására alkalmas hamis képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette, valamint információs rendszer megsértése vétsége miatt.

A bírósági ítéletből meglehetősen jól kirajzolódik, hogy korábban mi történt, és hogy pontosan mit is követett el Borsodi László. Az ítélet szerint Borsodi és a két sértett nő egy ideig kapcsolatban álltak egymással, amelyeknek megszakadása után a férfi álnéven különböző profilokat hozott létre közösségi oldalakon és képmegosztókon, amelyekre róluk készült fotókat, illetve erotikus videókat töltött fel. Mindezt a sértettek tudta és beleegyezése nélkül, több esetben nevüket és elérhetőségüket is megjelölve tette.

Ezek után a sértettek több telefonhívást is kaptak ízléstelen ajánlatokkal. A portál úgy tudja, Borsodi így akart bosszút állni a megszakadt kapcsolatért. 

A lap cikke szerint a volt településvezető az álprofilokon keresztül lejárató célzatú üzeneteket is küldözgetett. Az egyik sértett asszonyt ábrázoló, hamisított, előzetesen megszerkesztett erotikus fotót kinyomtatta, azt sokszorosította, majd Nyíregyházán és a környező települések közterein több száz példányban szétszórta. Mindezt úgy, hogy akkor a férfi még polgármester, vagyis közfeladatot ellátó személy volt.

Az ítélet hangsúlyozza: Borsodi tettével a sértetteknek szégyenérzetet okozott, mindennapi életvitelüket zavarta, tarthattak környezetük és a hozzájuk közelállók hátrányos megítélésétől.

Borsodi a nyomozás során tagadta az ellene felhozott vádakat, de a bíróságon már elismerte a bűnösségét.  „Az ítéletet az ügyészség, a vádlott és védője tudomásul vette, így az a ma jogerőre emelkedett” – zárul a bírósági közlemény.

Borsodi ugyanakkor nem adott semmilyen magyarázatot arra, hogy a durva, mélyen sértő lejárató hadjáratot miért követte el, és a közügyektől nem tiltották el.