Ajándékcsomagoló fóliatekercsek a virágkötészetben (x)

Ajándékcsomagoló fóliatekercsek a virágkötészetben (x)

Mindössze néhány évtizeddel ezelőtt még a virágok csomagolása selyempapírba történt. A celofáncsomagolás és a díszszalagok használata csak sokkal később vált mindennapos szokássá az üzletekben.

A virágboltok nagy része ma már számos terméket árusít a hagyományos szálas és cserepes virágok mellett, többek között ajándék- és dísztárgyakat. A csokrok, a koszorúk napjainkban sokféle modellben elkészíthetőek az aktuális trendeknek, stílusunknak és ízlésünknek megfelelően.

Egy valami közös mindezekben az árucikkekben, méghozzá az, hogy általában valamilyen ünnepi alkalomra vagy ajándékba vesszük, így esztétikus csomagolást igényelnek. Az ízléses borítás pedig megköveteli a kifinomult díszítő szalagok használatát.

Dekor fóliák

Napjainkban már a celofán csomagolókat is háttérbe szorították a Valex Decor Kft-nél kapható dekor fóliák, melyek számos előnyös tulajdonsággal bírnak és széles körben felhasználhatóak. Nemcsak virágok díszítésére, ajándékok és cserepes növények díszcsomagolására alkalmasak, hanem polcok díszítéséhez, kirakat dekorálásához is hasznos kellékek lehetnek egy üzletben.

Az íves fólia csomagolónál sokkal praktikusabb megoldás lehet a tekercses változat, mivel ezekből tetszőleges méret vágható. Ezenfelül a célszerű csomagolásnak köszönhetően sokkal könnyebb a tárolása és a szállítása is.

A legnépszerűbb manapság a kétoldalas dekor fólia, melyen belül létezik több fajta változat. Az elsőnek egyik oldala fényes, a másik matt színű, a másik fajta metál arany szín és hozzá illő szín kombinációja. A harmadik pedig mindkét oldalán sima, fény nélküli, viszont eltérő árnyalatú.

Melyik szín mikor jó választás?

A rose gold és arany metál nagyon elterjedt a mindennapi csomagolásban, a lakberendezésben is, már nemcsak karácsonykor, ahogy eredetileg volt szokás. Divatos és exkluzív színeinek, külsejének köszönhetően számos területen felhasználható.

Az egyszínű, matt fóliák a letisztult, egyszerű dizájn kedvelőinek tökéletes alapot szolgáltatnak egy hangulatos, szép csomagoláshoz. Elkerülhető vele a túldíszítés, a feltűnő ünnepélyesség annak, aki ezt nem igényli.

Az egyszínű matt fólia kicsit vékonyabb, mint a két oldalon festett fólia, így lágyabb, könnyebben kezelhető, gyorsabban lehet vele dolgozni. A mintás fóliatekercsek különféle szövegeket és mintákat tartalmazhatnak, melyekből alkalomhoz illően válogathatunk.

A díszítő szalag a csomagolás koronája

Ha elkészítettük a csomagolást a megfelelő színű dekor fóliával, akkor már csak egy dolgunk van: megkoronázni a művet. Ehhez pedig nincs szükség másra, mint a borításhoz anyagban és színben is passzoló, azzal harmonizáló díszítő szalagra.

Ma már rengeteg színben és felirattal, mintával kaphatóak a díszszalagok, minden ünnephez, eseményhez létezik hozzáillő szalag is. Lehet karácsony, Valentin-nap, nemzeti ünnep, vagy csak az évszakhoz választanánk díszítést, minden esetben célba érünk.