Miért jó egyszerre több pályát lenyomni a szabadulószobában? (x)

Miért jó egyszerre több pályát lenyomni a szabadulószobában? (x)

Vannak, akik még sosem voltak, egyre többen viszont legalább egyszer már részt vettek valamilyen kalandban, és egy új elgondolásnak köszönhetően akár egy alkalommal több pályán is lehet nyomozni. A küldetés sikeres végrehajtása, a kijutás annyi endorfint és adrenalint szabadít fel a szervezetben, hogy az ember szívesen maradna még. Ennek mostantól semmi akadálya, mutatjuk, milyen pályákon tölthettek el fél napokat.

Varázslástan alapfokon

Nem kell Londonba utaznod, hogy eljuss a különleges, mágiával működő világba. Az Időcsapda Harry Potter szabadulószoba triója lehetőséget ad, hogy barátaiddal igazán varázslatos helyszínekre hopponáljatok. Leleményesnek kell lennetek, mint a kis túlélőnek és barátainak, értenetek kell valamelyest a rébuszokhoz, és nem utolsósorban varázspálcát is használnotok kell, ha teljesíteni akarjátok a küldetést.

Három pályát építettek meg az ötletgazdák: az egyik az Odú, ami a Weasley birtokot takarja. Itt különböző varázstárgyakat, illetve állatokat találtok, de az egyenlő esélyek miatt természetesen a pálcahasználat már itt szükséges lesz. A második kaland a hírhedt azkabani szökevény megmentése a dementoroktól. Az elrejtett tárgyak után kutatva, vagy a kódok kitalálása közben egyszer csak meghalljátok a dementor közeledését. A pálcát itt is tartsátok a kezetek ügyében, mert szükségetek lesz rá.

Időrendi sorrendben a Titkok Kamrája a legújabb szoba, ami egy női mosdóban kezdődik. Tudjátok, ki lapul a kamrában, hát szedjétek össze minden bátorságotokat és a jobbik eszeteket, hogy innen is időben kijussatok dolgotok végeztével.

Az életnél nincs jobb rendező

A fenti mondás számtalanszor beigazolódott már, és ha belegondolsz, tényleg rengeteg izgalmas dolog történik a világban. Sajnos előfordul, hogy ezek nem vidám dolgok, de a szabadulószobában teljes biztonsággal próbálhatod ki, hogy milyen lehet egy igazi nyomozónak lenni. Szorít az idő, az árulkodó jelekből neked kell rájönnöd a megoldásra és elkapnod a gyilkost, mielőtt újra lecsapna. Vagy éppen te is elrabolt áldozat vagy, és magadnak kell megtalálnod a kiutat a szorult helyzetből. S ha már szabadulás: a klasszikus sittről való szökés neked hogy menne? Hogyan tudod kijátszani az őröket? Megtalálod-e a titkos összefüggéseket? Össze kell dolgoznod a cellatársaiddal: vagy mindenki kiszabadul, vagy senki.

A történelem ismétli önmagát

Testközelből élheted át a közelmúlt egyik legnagyobb tragédiáját, a csernobili katasztrófát. Az eseményekről nemrég minisorozat is készült, ami még most is megdöbbentő hatással van az emberre. Negyven évet repülhetsz vissza csapatoddal az időben, így az atomreaktorban találjátok magatokat, és a robbanásig van egy órátok, hogy megakadályozzátok a balesetet.

Akár a való élet témáiban merülnétek el, akár a mágia uralta világban, választhattok három vagy akár több küldetést is egymás után, hogy minél több izgalomban legyen egy nap alatt részetek.