A válság miatt a magyarok közel kétharmadának már márciusban csökkent a fizetése

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


A magyarok közel kétharmadának, 63 százaléknak csökkent a fizetése már március végén, derült ki a Generali Biztosító globális reprezentatív felmérésének magyarországi számaiból. A HVG.hu ismertette az eredményeket, amik szerint az ő 78 százalékuk ráadásul további bevételkieséstől tartott.

A felmérés alapján a magyarok 31 százaléka váltott otthoni munkavégzésre, 12-t küldtek fizetett szabadságra, 9-et fizetés nélkülire, 7 százalék elvesztette az állását, és csupán 33 százaléknyian vannak azok, akik változatlan formában dolgoznak. Ugyanakkor a magyarok pozitívabbak voltak az átlagnál, 51 százalék maradt optimista vagy kifejezetten optimista a járványhelyzetben.

A hangulat változónak bizonyult, az enyhülést az emberek legjobb esetben is nyárra várják. A pénzügyi kilátásaik miatt főleg a szabadúszó munkavállalók, a budapestiek és a fiatal gyermektelenek aggódtak, míg a fizikai és mentális egészségével, szociális hálójával kapcsolatban mindenki.

Kiderült az is, hogy a magyarok 43 százaléka gondolkozik új életbiztosítás megkötésén, míg a korábbinál 22 százalékkal vannak többen azok, akik jövedelembiztosítást terveznek. A krónikus betegségek költségeinek fedezésére 14 százalékkal többen kötnének szerződést.