Bértámogatást ad dolgozóinak a Magyar Telekom az infláció miatt

Bértámogatást ad dolgozóinak a Magyar Telekom az infláció miatt

Képünk csak illusztráció. Deutsche Telekom-installáció egy 2012-es berlini telekommunikációs kiállításon (Forrás: Bin im Garten/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyszeri, összesen 3 milliárd forint értékű egyszer javadalmazást fizet a Magyar Telekom a dolgozóinak – számolt be a Portfolio.hu. A társaság közleménye szerint ezzel támogatják a munkavállalókat az infláció által fűtött dráguló kiadásaik fedezésében. A javadalmazás 2022. harmadik negyedévében könyvelik le.

Emellett arról is megegyezés született az érdekképviseletekkel, hogy a Magyar Telekom és a T-systems dolgozói január 1-jétől bérfejlesztésben is részesülnek. Ez várhatóan 4,2 milliárd forinttal emeli meg a bérköltségeket 2023-ban.

A Magyar Telekom azt is bejelentette, hogy a kihívásokkal teli működési környezet ellenére nem indít csoportos létszámcsökkentési programot, viszont korlátozott feltételekkel önkéntes programot hirdet meg – számolt be a portál.