Egy figyelemre méltó akvizíció a közelmúltból (x)

Egy figyelemre méltó akvizíció a közelmúltból (x)

Akár a mindennapjaid részét képezik a kriptovaluták, akár még csak nemrég olvastál róluk először, egy olyan érdekes hírt hoztunk ma neked erről a piacról, amiről mindenképp érdemes tudnod.

A hazai piacon egy nagyon fontos esemény, név szerint a CoinCash és MrCoin akvizíció zajlott le sikeresen 2021 novemberében. Ez tehát azt jelenti, hogy a CoinCash csapata viszi tovább a MrCoin szolgáltatásait a jövőben.

Mivel igencsak komoly mérföldkőnek számít maga az esemény, emiatt mindenképp szerettünk volna külön bejegyzést szentelni a részletezésének. Úgyhogy jöjjenek is az akvizíció részletei, illetve a vele kapcsolatos távlati elképzelések és tervek.

Először ismerkedjünk meg kicsit a CoinCash alapítóival és víziójával

A CoinCash két alapítójának állhatatos munkája mindenképp kellett ahhoz, hogy éveken át zajló tárgyalások, és sok-sok munka után révbe érhessen egy ekkora léptékű akvizíció. Egyikük Mogyorósi Attila, aki a sok éves vezetői rutinját és multis tapasztalatát kamatoztatta a CoinCash csapatában. Másikuk pedig Galántai Gábor, aki műveleti igazgatóként a CoinCash operációért felelős csapatát és az összes háttérrendszert koordinálja, lehetővé téve ezáltal a mindennapi hatékony működést.

Hogy találkozott egymással a CoinCash és a MrCoin tevékenysége?

Stratégiai célokat tekintve a CoinCash már a kezdetektől fogva az ügyfelek tájékoztatására, az edukációra és a közösség számára jótékonynak számító ügyek népszerűsítésére fókuszált.

Azon túl, hogy a kriptovilág legfontosabb híreit és a legfrissebb trendeket feldolgozó hasznos blogot tart fenn, a CoinCash csapata a hazai Bitcoin ATM-ek számának folyamatos bővítésében is fontos szerepet töltött be.

Mindezt úgy tették, hogy közben a kriptopénzek jótékony célra történő felhasználását is igyekeznek promotálni. Csakúgy, ahogy a MrCoin. A sokáig egymással rivalizáló két cégnek nagyban hasonlított tehát a víziója, emiatt sokáig egy potenciális fúzióról folyt köztük a beszélgetés.

Aztán jött a 2020-21-es szuperciklus, ami olyan léptékű növekedést hozott a CoinCash életébe, hogy a két cég akvizíciója kézzelfogható közelségbe került.

Merre tovább most, hogy a CoinCash és a MrCoin akvizíciója megtörtént?

A CoinCash részéről egyértelműen a rövid távú tervek között szerepel a MrCoin ügyfélkörének megismerése. Kiegészítve mindezt azzal a céllal, hogy a szolgáltatás fejlődjön, illetve a brand megtartása mellett további fejlesztések valósuljanak meg.

Szintén ott van a célok között a MrCoin jelenlegi kínálatának bővítése. Sőt, amennyiben a kereslet a várakozásoknak megfelelően alakul, akkor akár 500 új token listázása is könnyen elképzelhető.

Mindezen felül az ATM hálózat bővítése szerepel még a tervek között. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelenlegi 20 automata mellé további 4 automata kihelyezésének kell még megtörténnie. A távlati cél egy olyan kiterjedt hálózat megalkotása, hogy idehaza senkinek ne kelljen 50 km-nél többet utaznia egy bitcoin ATM eléréséhez.