Eladja az állam a Yettelben lévő részesedését

Eladja az állam a Yettelben lévő részesedését

A Yettel Magyarország második legnagyobb mobilszolgáltatójának cég felirata a főváros V. kerületében, a Károly körúton (Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Értékesíti az állam a Yettel Magyarországban meglévő részesedését – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. A bevételt a budapesti repülőtér visszavásárlásának finanszírozásához fogja felhasználni. A Yettel ügyfeleit a tulajdonosi struktúra változása közvetlenül nem érinti, a lakossági és az üzleti ügyfelek a társaság szolgáltatásait a továbbiakban is változatlan formában vehetik igénybe.

A tárca azt közölte, hogy az állam száz százalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. megállapodásokat kötött a Yettel Magyarország Zrt. és a Yettel Real Estate Hungary Zrt. 25 százalékos tulajdonrészének, valamint a CETIN Hungary Zrt. 20 százalékos tulajdonrészének értékesítéséről. A vevő a PPF-Csoporthoz tartozó TMT Hungary Holdco B.V. holland holdingtársaság.

Kiemelték azt is, hogy a magyar állam szerepvállalása a stratégiai jelentőséggel bíró telekommunikációs ágazatban – a Magyar Telekommal, valamint a Vodafone-nal kötött együttműködési megállapodás révén – a tranzakciót követően is megmarad, ezzel „erőteljesen és hatékonyan képes tulajdonosi oldalról hozzájárulni az ágazat fejlődéséhez”.

Címkék: Yettel