Jóval kevesebbet tankoltak a magyarok tavalyhoz képest

Jóval kevesebbet tankoltak a magyarok tavalyhoz képest

Sorok állnak a benzinkútnál Gödöllőn 2022. március 9-én (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az első negyedévben 10 százalékkal kevesebb benzin és 22 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában. Vagyis az üzemanyag-fogyasztás összességében átlagosan 18 százalékkal csökkent a tavalyi első negyedévhez képest – tette közzé az MTI beszámolója alapján honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ).

Konkrét számokat is közöltek. Idén az első három hónapban 343,5 millió liter motorbenzint és 552,6 millió liter dízel üzemanyagot tankoltak a járművekbe. Prémium benzinből 47,8 millió liter fogyott, 18,5 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, a 95-ös motorbenzinből 295,7 millió litert tankoltak az autósok, 8,7 százalékkal kevesebbet, mint az előző év hasonló időszakában. A prémium dízel fogyasztása 37 millió liter volt az első negyedévben, ami 49,1 százalékos visszaesés az egy évvel korábbihoz képest, a nem prémium gázolaj eladása 515,6 millió liter volt, ez 19,4 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest.

Hozzátartozik, hogy 2022 év elején már érvényben volt a 480 forintos ársapka, míg idén már újra a piaci árakat kell fizetni a benzinkutakon.