Kivonul a Lada a magyar autós piacról

Kivonul a Lada a magyar autós piacról

Lada Granta (Forrás: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bizonytalan ideig felfüggesztette új autói forgalmazását a Lada. A szerviz, alkatrész- és garanciális tevékenység viszont zavartalanul folytatódik, az országos márkaszerviz-hálózat is tovább működik – közölte a Lada Hungary Kft. kedden az MTI-vel.

A közleményben felidézték, hogy a Lada márka korábban a Renault-Nissan Szövetség többségi tulajdonába került, és a szövetség globális stratégiájának kialakításakor eldőlt, hogy a Lada márka modelljeit nem európai forgalmazásra szánják. Emiatt a Lada-gyár az európai emissziós normáknak megfelelő modellek gyártását leállította, így az európai import lehetősége is megszűnt. Jelenleg a készleten lévő utolsó darabok kiárusítása folyik, további kocsi nem érkezik. Ha a szövetség európai stratégiája változik, akkor folytatják a márka új modelljeinek a forgalmazását.

A Lada Hungary Kft. a Duna Autó Csoport része, az együttműködési szerződést az AutoVAZ-zal öt évvel ezelőtt, 2015. július elsején írta alá Ormos István tulajdonos vezérigazgató és Bo Andersson, a Lada akkori elnöke Togliattiban.

A tényleges magyarországi értékesítés 2015 év végén indult meg, és négy év alatt mintegy 4000 új Lada talált gazdára, erre az időszakra tevődik a Lada gyökeres modernizációja, és az új fejlesztésű Lada Vesta változatainak piaci bevezetése is.