Nagyban vásárolja Mészáros Lőrinc cége a szintén Mészáros-érdekeltségű Opus részvényeit

Nagyban vásárolja Mészáros Lőrinc cége a szintén Mészáros-érdekeltségű Opus részvényeit

(Fotó: Facebook/Budapesti Értéktőzsde)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt napokban nagyban vette az Opus részvényeit a Talentis Group – szúrta ki a Portfolió. A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group részesedése az Opusban – az augusztus 15-i 100 ezer darabos vásárlással – 5 százalék fölé nőtt, így új nagytulajdonosa van a vállalatnak. (Előtte a portál szerint augusztus 8-án 400 ezer, augusztus 11-én 170 ezer, augusztus 14-én pedig 100 ezer darab Opus-részvényt vásárolt a Talentis Group a Budapesti Értéktőzsdén.)

Eddig az 5 százalék feletti tulajdonosok között Mészáros Lőrinc (22,86 százalék), a Konzum PE Magántőkealap (21,68 százalék) illetve maga az Opus (6,5 százalék) volt. Egy másik bejelentés alapján a július 21-én bejelentett részvény-visszavásárlási program keretében augusztus 16-án 100 ezer darab saját részvényt vásárolt az Opus a BÉT-en. Az átlagár 309,49 forint volt, vagyis a tranzakció összértéke közel 31 millió forint. Az Opus árfolyama szerdán 4, idén már 163 százalékot emelkedett.

Mészáros Lőrinc a napokban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy feleségével, Várkonyi Andreával és családjával egy luxusjacht fedélzetén nyaral, erről képek is készültek. Augusztus 15-én, kedden épp a Monaco területén található Monte-Carlóban kötött ki a Rose d'Or, vagyis az Arany Rózsa nevű jacht. A 444 képeinek tanúsága szerint a házaspár napokkal korábban Nápolyban szállt fel a hajóra, és Capri felé indultak el. 

Máltai cégadatok szerint az Euroleasing Zrt. a tulajdonosa a Rose d’Or nevű luxusjachtnak. Az Euroleasing Mészáros Lőrinchez köthető banknak, a Magyar Bankholdingnak a cége. A Rose d'Or nevű luxushajó 62 méter hosszú, hat kabinja van, két medence található a fedélzeten, egy kisebb jakuzziszerű elöl, egy nagyobbacska hátul az alsó szinten. Egy Superyachtfan nevű oldal szerint az ára 75 millió dollár lehet, ami átszámítva 27 milliárd forint.