Napárnyékolás mesterfokon (x)

Napárnyékolás mesterfokon (x)

Már jócskán benne vagyunk a nyárban, a napsütéses órák száma egy-egy vihartól eltekintve töretlen. Ugyan a legtöbben még mindig élvezik a napfürdőt, de sokan akadnak, akik már bármit megadnának egy kis lehűlésért.

Bármelyik tábort is erősíted, az biztos, hogy az árnyékba vonulás mindenkinek jólesik egy verőfényes nyári napon. Márpedig, ha természetes árnyék nincs a kertedben, vagy nem jó helyen, akkor fontos, hogy gondoskodj a megfelelő minőségű árnyékolórendszerről.

Miért fontos a magas minőségű árnyékolórendszer?

A napsugárzás számos pozitív hatással van az emberi szervezetre: fokozza a D-vitamin képződést, enyhíti bizonyos bőrhibák tüneteit (pl.: seborrhea). De sajnos számolnunk kell azzal is, hogy a globális felmelegedés és az üvegházhatás miatt a káros hatások sem elenyészőek. Ha nem megfelelő időben túl sokat időzünk a napon, az könnyen leégéshez, hosszú távú bőrproblémákhoz, akár rákos megbetegedéshez is vezethet.

Nem szabad megfeledkeznünk a fejünk védelméről sem, mert manapság a napszúrás is sokkal gyorsabban alakul ki, mint évekkel ezelőtt.

Ebből kifolyólag érdemes gondoskodnunk róla, hogy a kertünkben mindig rendelkezésre álljon egy megbízható árnyékolórendszer, ami alá elbújhatunk a káros sugarak elől. Mára már több verziója is elérhető ezeknek, így válogathatunk, hogy melyik rendszer illik a leginkább az otthonunk környezetébe.

Tudod, hogy még messze a nyár vége, és szükséged lenne egy kifogástalan árnyékolórendszerre? Keresd fel a SpaTrend weboldalát és válogass a legjobb minőségű kültéri bútorok és berendezések között!

Napernyő

Hagyományos megjelenésű, így könnyebben otthonosan tudjuk magunkat érezni alatta, könnyedebbé teszi a beszélgetéseket. Előnye, hogy könnyen kezelhető, a tisztításának bonyolultsága viszont gyártónként eltérő lehet. A napernyő választásánál mindenképpen figyelembe kell venni, hogy mennyire mobilizálható, és hogy ne legyen túl könnyű sem, nehogy egy kis szellő is könnyen felboríthassa.

Napvitorla

Ezeknek a rendszereknek nagyon áramvonalas, modern megjelenése van. Ha úgy érzed, hogy a kerted vagy teraszod stílusába beleillik, nagyon elégedett leszel vele. Könnyen állítható ugyanis, változtathatod pár mozdulattal a dőlésszöget, hogy kövesse a nap mozgását. A telepítése, a leszedése és ezáltal a tisztán tartása is pofonegyszerű művelet.

Pergola

Ez a legstabilabb szerkezet az árnyékolórendszerek közül. Javarészt fix helyre épül, de számtalan stílusban megalkotható. A megjelenése is teljes mértékig személyre szabható. A felhasználó igényei szerint lehet csak félárnyékot biztosító vagy teljesen árnyékoló, esetleg ezek kombinációja egy elektromos vezérléssel, valamint az oldalfal is opcionális. Amennyiben szeretnél a szél és a szomszédok kíváncsi tekintete elől is elbújni, akkor érdemes az oldalfalat is felszerelni.

Címkék: pergola, árnyékolás