Növelje otthona komfortját puffertároló segítségével! (x)

Növelje otthona komfortját puffertároló segítségével! (x)

Otthonaink kényelmének fokozása, a fűtésrendszer, a háztartási melegvíz-ellátás kiegyensúlyozottsága érdekében hatékony megoldás lehet egy puffertároló alkalmazása. Egy jól megtervezett és kivitelezett fűtésrendszer nemcsak energiatakarékos, de tökéletesen illeszkedik a lakók életviteléhez, szokásaihoz, valamint a lakóház helyiségeinek használatához.

A hőenergia tárolására szolgáló, puffertartállyal ellátott fűtési rendszerek esetében az energiatermelés hatásfoka jelentősen növelhető, mivel a tároló a köztes időben - amikor a hőtermelő készülék nem működik - hőenergiával látja el a rendszert. Jól alkalmazható olyan hőtermelőkkel, mint a hőszivattyú, a napkollektor, a kazán vagy ezek kombinációja.

A jövő otthonai

A fosszilis energiahordozók csökkenése, az energiaárak növekedése, valamint a környezettudatos gondolkodás innovatív, energiahatékony, megújuló erőforrásokat használó, mégis stabil építészeti és épületgépészeti megoldásokra sarkallja a tervezőket, gyártókat. A STIEBEL ELTRON rendszertárolói megújuló energiákat használnak, ezáltal hozzájárulnak a CO2-kibocsátás csökkentéséhez, a környezet megóvásához, nem mellesleg csökkentik a felhasználók energiaköltségeit.

A jövő rendszerei az energia előálltásán túl az energia tárolását, hatékony felhasználását is szolgálják, valamint az irányíthatóságra, vezérelhetőségre irányulnak. Ezen megoldások használata révén csökkenthető a háztartások fosszilis tüzelőanyagoktól való függősége.

Rendszertárolók, puffertartályok

A rendszertároló készülékek segítenek, hogy az akár megújuló energiával előállított hő és meleg víz akkor álljon rendelkezésére, amikor arra Önnek szüksége van. Puffertároló beiktatásával a fűtés kiegyensúlyozottá tehető, az energiatermelés hatásfoka jelentősen növelhető, ugyanis ez szolgál a rendszer hőenergiával történő ellátására abban az időszakban, amikor a hőtermelő készülék átmenetileg nem működik.

A puffertartályok összeköthetők hőszivattyúval, napkollektorral is. A rendszer átgondolt tervezést igényel.

A puffertárolót, amennyiben nem rendelkezik gyárilag nagy hatékonyságú hőszigeteléssel, megfelelő kiegészítő hőszigeteléssel kell ellátni.

A legmodernebb, zöld energiát használó hőszivattyús rendszerek megléte esetén a puffertároló nélkülözhetetlen kiegészítője a rendszernek.

Komfortos és költséghatékony megoldás

A fűtés és a használati melegvíz-készítés jelenti a háztartások legnagyobb energiaigényét, így a költséghatékonyság szempontjából érdemes lehet a meglévő fűtési rendszer átépítése, korszerűsítése, új építés esetén átgondolt, minden igényt kielégítő korszerű rendszer kiépítése.

A fűtési rendszer abban az esetben optimális, ha komfortos és költséghatékony megoldást jelent, ha a helyiségek igény szerint a megfelelő hőmérsékletre fűthetők, a rendszer biztonságos, szabályozható.

A szükséges hőigényt célszerű megújuló forrásokból fedezni, akár a környezet hőjét használja, akár a napenergiát.