Percek alatt elfogyott a hétszázezres telefon a Telekomnál

Percek alatt elfogyott a hétszázezres telefon a Telekomnál

Gyorsan elfogyott az Apple iPhone 15 Pro Max a Telekom webshopjának kínálatából, 2023. szeptember 22-én. (Képernyőfelvétel: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár az utóbbi hónapok a kiskereskedelmi forgalom drasztikus visszaeséséről szóltak, úgy tűnik, van egy szegmens, amit nem érint a válság: a drága mobilkészülékek piaca.

Péntek reggel kilenckor kezdte árulni a Telekom webshopja az Apple új telefonjait, és a legdrágább elérhető készülék, a 699 820 forintba kerülő Apple iPhone 15 Pro Max alig 25 perc alatt elfogyott. (Ez az 512 gigabájtos változat, az amerikai cég legnagyobb, 1 terabájtos készüléke nem is volt elérhető – azt egy másik hazai forgalmazónál 749 900 forintos áron lehet előrendelni).

Az Apple szeptember 13-án mutatta be az új, 15-ös szériát. Hogy megfeleljenek az uniós szabályoknak, új töltőportot, USB-C-t kaptak a készülékek. 2012 óta ez az első alkalom, hogy a technológiai óriás megváltoztatta a csatlakozót a zászlóshajó-készülékén és lemondott a lightning töltőcsatlakozóról. Az EU-s előírás tavaly lépett életbe, eszerint 2024 végéig minden hordozható elektronikai eszköznek univerzális csatlakozóval kell rendelkeznie, hogy csökkenjen az e-hulladék mennyisége. Az Apple legdrágább telefonja Amerikában is jól fogyhat, mert most már csak novemberi szállítással lehet megrendelni.

 

Címkék: Apple, Telekom