Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Vizsgálat indul Romániában a műtét közben lángra lobbant beteg ügyében

Szerző: | 2019. december 30., 18:48 | Külföld

Sürgősségi kórház Bukarestben. A legtöbb helyen az utolsó pillanatban dől el, hova viszik szülni a vajúdó nőket (Fotó: Averaul.ro)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított vizsgálatot Romániában az ügyészség annak páciensnek az ügyében, aki súlyosan megégett egy nyolc nappal ezelőtti műtét közben – közölte az MTI.

HIRDETÉS - AIP

Lapunk is beszámolt a döbbenetes esetről: egy 65 éves nő műtéte közben a hírek szerint az orvos rossz szert használt a bőrfelület fertőtlenítésére, és amikor az elektromos szikével hozzáért a pácienshez, meggyulladt. A Mentsétek meg Romániát Szövetség parlamenti képviselője, Emanuel Ungureanu a saját Facebook oldalán azt írta, hogy információja szerint a vétkes sebész, Mircea Beuran, Ion Iliescu korábbi elnök egykori tanácsadója.

A nő azóta belehalt sérüléseibe.

Az ügyészséggel párhuzamosan a román egészségügyi minisztérium ellenőrző testülete is vizsgálatot indított az érintett bukaresti Floreasca sürgősségi kórházban. Victor Costache egészségügyi miniszter a hétfői kormányülés előtt elmondta: az ellenőrző testület jelentése a jövő hét elejére készül el, de már az előzetes jelentés súlyos rendellenességeket tárt fel Bukarest egyik legnagyobb kórházában. A miniszter hozzátette, mindent megtesz annak érdekében, hogy többé ne fordulhasson elő ehhez hasonló, felháborító esemény.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: egészségügy, Floreasca kórház, műhiba, nyomozás, Románia, sebészet


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest