Koronavírus: Olaszországban is van beteg

Koronavírus: Olaszországban is van beteg

Fertőtlenítőszert szórnak önkéntesek a kínai Santung tartománybeli Csingtaóban 2020. január 28-án (Fotó: MTI/EPA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kimutatták a koronavírust két kínai turistánál, akiket egy római szállodából szállítottak kórházba – közölte az MTI beszámolója szerint Giuseppe Conte olasz miniszterelnök. Egy 66 és 67 éves házaspárról van szó, akik január 23-án érkeztek Vuhanból a milánói Malpensa repülőtérre, ahonnan egy kínai turistacsoporttal, több város érintésével jutottak el Rómába.

Az olasz kormány leállította a Kínába tartó és innen érkező repülőjáratokat. A kormányfő a pánik elkerülésére intett hangsúlyozva, hogy a helyzet „ellenőrzés alatt van”.

Eközben a járvány áldozatainak száma tovább nőtt. A Kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság legfrissebb összesítésében az szerepel, hogy péntekre virradóra 213-ra emelkedett a halottak száma és 9600 felett van a fertőzötteké. A járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományban csütörtökön 42-vel 204-re nőtt a vírusos megbetegedésben elhunytak száma. A járvány kitörése óta ez volt az egy nap alatt regisztrált legtöbb haláleset.

Breaking news: Globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett a WHO | Magyar Hang

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön döntött arról, hogy kihirdetik a nemzetközi egészségügyi vészhelyzet a koronavírus miatt. A szervezet szerint beláthatatlan következményei lehetnek a járványnak, ha az egy olyan országban is felbukkan, amely nem rendelkezik megfelelő szintű egészségügyi ellátórendszerrel.