Migránsok is gyártják a védőmaszkokat Szerbiában

Migránsok is gyártják a védőmaszkokat Szerbiában

Koronavírus – Védőmaszkok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Az illegális migráció és a koronavírus-járvány között egyértelműen kapcsolat van, hiszen számos bevándorló Iránból vagy Iránon keresztül érkezik, amely a fertőzés egyik gócpontja” – jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök két héttel ezelőtt.

Most viszont a szerb menekültügyi hivatal a Danas című belgrádi napilap megkeresésére közölte: a mai napig egyetlen koronavírusos megbetegedést sem jegyeztek azoknak a migránsoknak a körében, akik a befogadóközpontokban kerültek elhelyezésre.

A szerb hatóságok számos intézkedést foganatosítottak a migránsok mozgásával kapcsolatban, így azok csak egyenként, írásos engedéllyel és csak meghatározott időben távozhatnak ezekből a táborokból. A szerb menekültügyi hivatal kiemelte: minden befogadó központban van már orvosi klinika egészségügyi személyzettel, ahogy az elkülönítéshez is kialakították már a helyiségeket. Az elmúlt napokban a szerb hadsereg összegyűjtötte az utcán tartózkodó migránsokat és bekísérte őket a befogadó központokba.

Szerbiában a migránsok emellett még a védőmaszkok készítésébe és tisztításába is bekapcsolódtak, sőt egyesek még a segítségnyújtásban is részt vesznek, tekintettel arra, hogy a migránsok között is vannak egészségügyi dolgozók.