5 millió forintnyi összegért akarta eladni leendő gyermekét egy nő az interneten

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

4,5 évnyi börtönbüntetésre ítéltek egy 24 éves kirgiz nőt Oroszországban, aki az interneten próbálta eladni leendő gyermekét – mondta el Ljudmila Nyefedova, a moszkvai ügyészség szóvivője, aki az ügy számos részletéről beszélt most a nyilvánosságnak.

A tatárföldi, Almetyvejszk városában élő nő még 2017-ben próbálta pénzzé tenni a magzatát a közösségi hálón, azonban az utolsó pillanatban még éppen meggondolta magát. Másfél évvel később, 2019 januárjában viszont már egészen odáig ment, hogy meg is egyezett a vevővel az árban, a még a hasában lévő magzatért egymillió orosz rubelt kért, ami közel 5 millió forintnak megfelelő összeg.

Az egyezség érdekében a nőnek múlt év februárjában Moszkvába kellett utaznia, hogy megszülje a gyermekét. Azonban az adásvétel végül mégsem történt meg, mert a nőt letartóztatták, három gyermekét pedig elvették tőle, akiket most a nagyanyjuk fog nevelni.

Címkék: Oroszország, Moszkva