Az egész világra kiterjedő biztonsági figyelmeztetést kaptak az amerikaiak

Az egész világra kiterjedő biztonsági figyelmeztetést kaptak az amerikaiak

Joe Biden amerikai elnök és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök Tel-Avivban 2023. október 18-án (Fotó: AFP via Europress/GPO)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egyesült Államok az erőszakos cselekmények megnövekedett kockázata miatt az egész világra kiterjedő biztonsági figyelmeztetést adott ki csütörtökön a külföldön tartózkodó állampolgárai számára.

A külügyminisztérium felhívásának szövege szerint „a világ különböző pontjain megnövekedett feszültségek miatt fennáll a terrortámadások, tüntetések valamint az amerikai állampolgárokkal és érdekeltségekkel szembeni erőszakos cselekmények veszélye, ezért a külügyminisztérium azt javasolja az állampolgároknak, hogy legyenek nagyon körültekintők”.

Az elmúlt napokban a Közel-Kelet több államában voltak tüntetések amerikai külképviseletek közelében. A külügyminisztérium Libanon és Izrael esetében lehetővé tette az ott dolgozó amerikai diplomaták egy részének, hogy átmenetileg elhagyják szolgálati helyüket, de a külképviseletek mindenütt nyitva tartanak. Kedden a legmagasabb fokozatú figyelmeztetés lépett életbe Libanonra vonatkozóan, ebben arra szólították fel amerikai állampolgárokat, hogy ne utazzanak az Izraellel szomszédos országba.