BBC: A szlovák és a lengyel miniszterelnök is kritizálta Magyarországot

BBC: A szlovák és a lengyel miniszterelnök is kritizálta Magyarországot

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Mateusz Morawiecki lengyel, Eduard Heger szlovák, Orbán Viktor magyar és Andrej Babis cseh (b-j) kormányfő a visegrádi országok (V4) miniszterelnökeinek csúcstalálkozóján Budapesten, a Karmelita kolostorban 2021. november 23-án (Fotó: MTI/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország semlegessége egyre nagyobb szakadást okoz – ezzel a címmel számolt be a BBC Eduard Heger szlovák és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteki megbeszéléséről, amit a 444 vett észre.

Heger arról beszélt, fokozni kéne az Ororszországra kivetett szankciókat, ugyanakkor kifejezte csalódottságát Magyarország hozzáállásával kapcsolatban. Azt nehezményezte, hogy hazánk nem hajlandó fegyverekkel ellátni Ukrajnát, és azt sem engedi, hogy azokat átszállítsák területén.

Morawiecki szerint pedig őt és szlovák kollégáját felháborította, hogy Magyarország és Németország tiltakoznak az Oroszországot célzó szankciók ellen.

A BBC szerint ezek a megnyilvánulások azt sugallják, egyre nő a szakadék a V4-es országok között.