Bécsi terror: nincs bizonyíték második merénylőre

Bécsi terror: nincs bizonyíték második merénylőre

Rendőrök és tűzoltók egy lövöldözés helyszínén a bécsi Stadttempel nevű zsinagóga közelében 2020. november 2-án (Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az osztrák rendőrség átnézte a felét annak a mintegy 20 ezer amatőr videónak, amit a járókelők küldtek nekik, és eddig nem találtak arra utaló jeleket, hogy egynél több merénylő lövöldözött tegnap este Bécs belvárosában. Korábban azt gyanították, hogy több terrorista követte el a támadást.

Közben a támadásban megsérült rendőrtisztet megműtötték, állapota stabil. Az osztrák belügyminiszter, Karl Nehammer külön hangsúlyozta, hogy a sérült rendőrt két bevándorlóhátterű osztrák állampolgár menekítette ki a tűzvonalból.

A támadót azonosították: az Ausztriában született 20 éves Fejzulai Kujtim lövöldözött Bécs belvárosában. A rendvédelmi erők végeztek vele. Az elkövető Észak-Macedóniából származó családba született, és korábban már ült börtönben, mert tinédzserként Szíriába akart utazni, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz.

A bécsi rendőrség 18 lakásban tartott házkutatást és 14 embert vett őrizetbe a támadással összefüggésben. A támadó erősen fel volt fegyverkezve, Kalasnyikov géppisztoly, egy pisztoly és még egy machete is volt nála. (CNN)