Belaruszban tárgyal Szijjártó Péter

Belaruszban tárgyal Szijjártó Péter

Szijjártó Péter Belaruszba érkezik (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minszkben, Belarusz fővárosában tárgyal hétfőn Szijjártó Péter. A külügyminiszter a közösségi oldalán már fotókat is megosztott az érkezéséről és azt is tudja, hogy „nyilván sokan fogják támadni” a látogatás miatt. – De a mi álláspontunk egyértelmű: a kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani – írta, hozzátéve, hogy ha nem így cselekednének, akkor a békére való felhívás üzenetét se tudná átadni.

Egyúttal megismételte, hogy az Ukrajnában zajló háború egyre durvább, egyre több ember hal meg a harcok miatt. Most emberéleteket kell menteni, azt pedig csak békével lehet. Magyarország azt várja el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjenek fel és kerüljék azokat a lépéseket, amelyek a háború meghosszabbodásának vagy eszkalációjának kockázatával járnak. Szijjártó Péter tájékoztatása szerint ezt az álláspontot fogja képviselni Minszkben is.