Boris Johnson már jobban van, de az intenzív osztályon marad

Boris Johnson már jobban van, de az intenzív osztályon marad

Boris Johnson brit miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jól reagál a brit miniszterelnök a kezelésekre – adja hírül a BBC. Boris Johnson vasárnap este került a londoni St. Thomas kórház intenzív osztályára, miután tíz nappal a pozitív koronavírus-teszt után sem szűnt meg a köhögése, és nem ment le a láza. A BBC értesülései szerint két, intenzíven töltött éjszaka után Boris Johnson állapota továbbra is stabil, és bár kapott oxigént, egyelőre nincs szükség arra, hogy lélegeztetőgépre tegyék.

Nem szorul lélegeztetésre Boris Johnson, de a közelében van egy lélegeztetőgép | Magyar Hang

Edward Argar egészségügyi miniszter is elmondta, hogy Johnson hangulata is rendben van. Argar minden jót kívánt az intenzív osztályán fekvő Johnsonnak és párjának, aki önkéntes karanténban van, miután koronavírusos tüneteket észlelt magán.

A miniszterelnök valószínűleg még sokáig nem térhet vissza hivatalába akkor sem, ha jól alakul az állapota. Távollétében Dominic Raab külügyminiszter vezeti a kormányt, amelynek napokon belül döntenie kell arról, fenntartják-e szigorú járványügyi intézkedéseket Nagy-Britanniában. Edward Argar ma reggel a BBC-nek nyilatkozva megerősítette, elhalasztják a döntést a szigorítások sorsáról egészen addig, amíg biztosak nem lehetnek abban, hogy a járvány tetőzött az Egyesült Királyságban.