Boris Johnson szerint karácsonyra változhat a koronahelyzet

Boris Johnson szerint karácsonyra változhat a koronahelyzet

Boris Johnson brit miniszterelnök (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a koronavírus-járvány elleni küzdelem tudományos eredményei reményt adnak arra, hogy már karácsonyig jelentősen változik a helyzet, de addig „rázósnak bizonyulhat az út”.

Johnson a BBC közszolgálati televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: hisz abban, hogy a következő hetekben és hónapokban a tudomány érdemi változásokat ér el, legyen szó a vakcina kidolgozásáról vagy a koronavírus-szűrések technológiájáról. Hozzátette: lehetséges, bár nem száz százalékig biztos, hogy még az idén komoly előrelépést sikerül elérni az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltóanyag kifejlesztésében.

A brit kormányfő megerősítette: a kormány tudományos tanácsadói gyakorlatilag egyhangúlag azt mondják, hogy tavaszig mindenképpen „radikálisan megváltoznak a dolgok, és a mostanitól különböző világban fogunk élni”.

Boris Johnson egyébként korábban maga is átesett a koronavíruson, még intenzív osztályon is kezelték, míg jelenleg Donald Trump amerikai elnök is kórházban van a fertőzés miatt.