Elkaphatta a koronavírust Ramzan Kadirov

Elkaphatta a koronavírust Ramzan Kadirov

Fotó: Ramzan Kadirov Facebook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár egy hónapja még azt mondta, hogy le kellene lőni a karantént megszegő koronavírusosokat, most kiderült, hogy Ramzan Kadirov is elkaphatta a fertőzést – számolt be róla a Moscow Times.

Szerdán szállították egy moszkvai kórházba a csecsen elnököt, miután orvosai ezt javasolták neki. Előzőleg hazájában ápolták még, a betegség pedig nem akadályozta meg, hogy még hétfőn is a „provokátor” orvosokat szidja, amiért azok a védőfelszerelés hiányára panaszkodtak.

Múlt csütörtökön Gudermeszben beszéltek arról az orvosok, hogy nem megfelelőek a körülmények, de mindezt Kadirov rémhírterjesztésnek nevezte. Szerinte olyannyira rendben van minden, hogy még ők tudnak segítséget nyújtani más régióknak.

A gudermeszi kórház főorvosát azóta lecserélték, több orvosnak és nővérnek pedig a Groznij tévécsatornán kellett önkritikát gyakorolnia.