Észak-koreai drónok hatoltak be Dél-Koreába

Észak-koreai drónok hatoltak be Dél-Koreába

A lezuhant déli gép roncsai (Forrás: Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A dél-koreai hadsereg bejelentette, hogy több északi drón is átlépte a két ország határát. Az egyik pilóta nélküli repülőgép majdnem elérte a fővárost, Szöult. A hadsereg először figyelmeztető lövéseket adott le (mert nem tudták, hogy pilóta irányította repülőkről vagy drónokról van szó), majd repülőket és helikoptereket indítottak a lelövésükre.

A legutóbbi hírek kiadásakor még nem sikerült hatástalanítani az északi drónokat. A repülőket először magyar idős szerint hétfő hajnali 2:30-kor észlelték. Az elfogására indított egyik repülőgép lezuhant, de a két pilóta szerencsésen katapultált. 

A helyi repülőterek légi forgalmát leállították. A déli hadvezetés a drónok behatolását az északiak nyílt provokációjának minősítette. A legutóbbi ilyen incidens 2017-ben történt. Az északi rakétatesztek miatt jelenleg egyébként is feszült a két ellentétes ország viszonya, amit ez a légtérsértés biztosan tovább fog rontani. 

Címkék: drón, észak-korea