Hivatalosan is pártelnökké választották az osztrák kancellárt

Hivatalosan is pártelnökké választották az osztrák kancellárt

Karl Nehammer osztrák kancellár sajtótájékoztatót tart a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott megbeszélést követően Moszkvában 2022. április 11-én (Fotó: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatalosan is megválasztották az Osztrák Néppárt (ÖVP) új vezetőjének Karl Nehammer osztrák kancellárt a párt szombati rendkívüli kongresszusán, tudósít az MTI.

Nehammer pártelnökké választását a grazi kongresszuson jelen lévő küldöttek száz százaléka támogatta.

Az ÖVP népszerűsége érezhetően zuhant a párt felsővezetésének több tagjához köthető korrupciós ügyek miatt. Nehammer a héten átalakította kabinetjét, miután két néppárti minisztere – a mezőgazdasági és turisztikai miniszter, illetve a gazdasági miniszter – az előző nap benyújtotta lemondását. Mindkét tárcavezetőt még Sebastian Kurz volt kancellár nevezte ki, aki tavaly ősszel mondott le és vonult vissza a politikától korrupciós vádak miatt.

Az ellenzék Ausztriában ismételten új választásokat követel, arra hivatkozva, hogy szerintük az ÖVP elvesztette a választók bizalmát.

Karl Nehammert tavaly decemberben iktatták be Ausztria új kancellárjaként, azóta az ÖVP ügyvezető elnöke volt.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – A vert sereg