Így is lehet valaki miniszterelnök: rövid farmerben fesztiválozott a finn kormányfő

Így is lehet valaki miniszterelnök: rövid farmerben fesztiválozott a finn kormányfő

Sanna Marin finn miniszterelnök a 2022-es Ruisrock Festivalon (Fotó: Ruisrock Festival/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hétvégén tartották meg a finnországi kikötő, Turku mellett a Ruisrock Festival, ahol egy Facebook-fotó szerint maga a finn miniszterelnök is részt vett. Nem is akárhogy, a 36 éves Sanna Marin a kép tanulsága szerint egy bőrdzsekiben és egy rövid farmernadrágban tette tiszteletét a zenei fesztiválon. A fotó robbanásszerűen terjed a Facebookon, eddig több mint 17 ezer reakció, ezer hozzászólás érkezett rá, és lassan 3 ezren meg is osztották. A hozzászólások között akad politizáló és szexista komment is.

A szociáldemokraták vezetőjének nem ez lenne az első olyan esete, ahol egy miniszterelnökhöz képest merészebbnek tűnő megjelenése miatt kapna hideget-meleget. Marin még 2020 októberében interjút adott a finn Trendi életmód magazinnak, és beszélgetéshez egy olyan blézert vett fel, amely alatt jól láthatóan nem viselt semmit, ez pedig egyeseknél komoly felzúdulást okozott, mondván, a fiatal politikusnő megjelenése méltatlan finn kormányfői poszthoz. Többen ugyanakkor megvédték a két éve házas, egy gyermekes Marint.