Kigyulladt lélegeztetőgép ölhetett meg öt koronavírusos beteget Szentpéterváron

Kigyulladt lélegeztetőgép ölhetett meg öt koronavírusos beteget Szentpéterváron

Képünk illusztráció. Védőruhás orvosok vizsgálják az egyik beteget egy vuhani kórház intenzív osztályán (Fotó: MTI/EPA/Featurechina)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orosz hírforrások szerint a szentpétervári Szent György kórház intenzív osztályán kedden tűz ütött ki, mintegy tíz négyzetméteren égett az egyik kórterem. A CNN a TASS hírügynökségre hivatkozva ír arról, hogy feltételezések szerint a lélegeztetőgép romlott el, és ez okozhatta az öt ember halálával végződő tüzet.

Az orosz hírügynökség kórházi forrása szerint az öt halálos áldozat azon betegek közül került ki, akik maguk is lélegeztetőgépen voltak. A Szent György kórházat március közepén alakították át Covid-19 járványkórházzá.

A hivatalos kormányzati források egyelőre csak a tűzeset tényét erősítették meg, halálos áldozatokról nem tettek említést. Csak annyit közöltek, hogy 150 embert kellett evakuálni a kórházból.

Eközben a Reuters hírügynökség úgy tudja, az orosz hatóságok vizsgálatot indítanak annak érdekében, hogy kiderüljön, biztonságosak-e a koronavírusos lélegeztetőgépek. Szombaton ugyanis egy moszkvai kórházban történt hasonló eset, ott egy ember halt meg.