Koronavírusos lett Putyin szóvivője

Koronavírusos lett Putyin szóvivője

Vlagyimir Putyin és Mihail Misusztyin Moszkvában, 2020. január 15-én (Fotó: Reuters/Kreml/Alexey Nikolskiy)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök, Vlagyimir Putyin szóvivője koronavírus miatt került kórházba – közölte az MTI orosz hírügynökségekre hivatkozva.

Már az orosz kormány három tagjának lett pozitív a koronavírus-tesztje:köztük van a miniszterelnök, Mihail Misusztyin, aki jelenleg még mindig kórházban van, a kulturális miniszter, Olga Ljubimova, valamint Vlagyimir Jakusev építési miniszter.   

A Moscow Times szerint nem egyértelmű, Peszkov mikor találkozott utoljára személyesen Vlagyimir Putyinnal. Az orosz elnök egyébként nagyrészt egy Moszkva közeli rezidencián végzi a munkáját, és videókonferencián keresztül tartja a kapcsolatot a kormány tagjaival is.

Oroszország már beelőzte Olaszországot az igazolt fertőzöttek számában | Magyar Hang

Világszerte 4 177 504-en fertőződtek meg igazoltan a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 286 330, a gyógyultaké pedig 1 456 209 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint kedd reggel. Egy nappal korábban 4 102 849 volt a megfertőződtek száma, a halálos áldozatoké 282 719, a gyógyultaké pedig 1 411 619 volt.

Oroszország a fertőzések száma tekintetében az elmúlt órákban előzte meg Spanyolországot, és a világon már náluk van a második legtöbb – több mint 232 ezer – regisztrált koronavírusos beteg. Ennek ellenére Putyin elnök még hétfőn bejelentette, hogy feloldja a hat hete bevezetett kényszerszabadságot.