Magyarország ma kisegítette az áramhiánytól szenvedő Ukrajnát

Magyarország ma kisegítette az áramhiánytól szenvedő Ukrajnát

A zaporizzsjai atomerőmű a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. augusztus 7-én (Fotó: MTI/EPA//Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vészhelyzeti áramimportra szorult ma Ukrajna Magyarország, Románia, Szlovákia és Moldova felől, mivel az ukrán villamosenergia hálózat nehezen tudja kielégíteni a keresletet az orosz rakétatámadások és a rosszabbá váló időjárás miatt – írja a Portfolio a Reuters tudósítása alapján. 

– Az orosz rakétacsapások okozta károk miatt az erőművek nem tudnak annyi áramot termelni, hogy fedezni tudják a növekvő fogyasztást – indokolta a lépést a rendszerüzemeltető. Azt is jelezte, hogy a romló időjárási körülmények miatt a fogyasztói kereslet megugrott, ezért továbbra is fogyasztási korlátozásokat vezetett be a dnyipropetrovszki régió ipari fogyasztói és a harkivi régió lakosai számára.