Videón, ahogyan megint tojással próbálták megdobni III. Károlyt

Videón, ahogyan megint tojással próbálták megdobni III. Károlyt

III. Károly király első televíziós beszéde (Fotó: BBC)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden ismét tojással próbálták megdobni a brit uralkodót. III. Károly éppen Luton városában járt látogatóban, és a városháza előtt üdvözölte a fogadására összegyűlt helybelieket, amikor a tömegből valaki egy tojást hajított felé, írja az MTI.

A területileg illetékes Bedfordshire megyei rendőrség rövid közleménye szerint az illetőt őrizetbe vették és megkezdték kihallgatását. A rendőrség nem nevezte meg a gyanúsítottat, csak annyit árult el róla, hogy a húszas éveiben járó férfi.

III. Károlyt testőrei egy időre távolabb vitték a tömegtől, amíg a rendőrök azonosították és elfogták a tojásdobálót, de a király néhány perc múlva folytatta az egybegyűltek üdvözlését.

Az incidensről videó is készült:

Egy hónapja Yorkban történt szinte ugyanilyen incidens. November első hetében Károly és felesége, Kamilla azért látogatott az észak-angliai városba, hogy felavassa a király édesanyjának, a szeptember 8-án elhunyt II. Erzsébet királynőnek az első hivatalos szobrát. Az ünnepség előtt III. Károly felesége kíséretében gyalogosan végigjárta a környező utcákat, hogy személyesen üdvözölje az összegyűlt többezres tömeget, amikor egy férfi, a 23 éves Patrick Thelwell több tojást hajított feléjük. Egyiküket sem találta el, a király pedig tréfálkozva nyugtázta az incidenst.

A rendőrök néhány másodperc alatt legyűrték, őrizetbe vették és elvitték a helyszínről Thelwellt, aki saját elmondása szerint a szegények jogfosztottsága és a gazdagok kivételezett életformája ellen kívánt tiltakozni. Később bírósági végzéssel tiltották el attól, hogy valaha is 500 méternél közelebb tartózkodjon a brit uralkodótól.

 

Címkék: tojás, III. Károly