Megérkezett a hó a Székelyföldre – videóval

Megérkezett a hó a Székelyföldre – videóval

Fotó: Pethő Panzió

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megérkezett az első nagyobb hó a Hargitára – áll a székelyföldi látványosság szépségeit bemutató Facebook-oldal kedd reggeli posztjában, és bizonyítékként mellékelték a hegyen lévő Pethő Panzió két fényképét.

A romániai országos útügyi igazgatóság Brassó megyei regionális kirendeltsége arra figyelmezteti az arra járó autósokat: Hargita megyében annyira havazik, hogy útnak indították a hóekéket. Egyelőre még nem a havat kell letolni az úttestről, csak csúszásgátló anyagot szórnak ki az útfelületre a 12C jelzésű országút Gyergyószentmiklós és Gyilkos-tó közötti szakaszán, a 12A jelzésű országút Csíkszereda és Homoródkeményfalva közötti szakaszán, a 13B jelzésű országút Parajd és Gyergyóalfalu közötti szakaszán, a 15-ös országút Maroshévíz és Borszék közötti szakaszán, valamint a 13A jelzésű országút Székelyudvarhely és Csíkszereda közötti szakaszán.

Aki Erdélybe készül autóval, az számítson arra: az utóbbi időszakban a román rendőrség komolyan ellenőrzi a téligumik használatát, és súlyos büntetéseket kaphat az, aki nem az időjárási viszonyoknak megfelelő abroncsokkal közlekedik az utakon.

A hatóságok szerint egyelőre nincsenek fennakadások a forgalomban a havazás miatt.