Romániában előzetes letartóztatásba helyeztek egy ortodox papot kiskorúak megrontásának gyanújával

Romániában előzetes letartóztatásba helyeztek egy ortodox papot kiskorúak megrontásának gyanújával

Szatmárnémeti látképe (Fotó: Szodorai Imre/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Romániában előzetes letartóztatásba helyeztek egy ortodox papot kiskorúak ellen elkövetett szexuális erőszak gyanúja miatt – közölte szerdán a szatmárnémeti ügyészség az Agerpres román hírügynökséggel. A vádhatóság szerint a Szatmárnémetiben szolgáló görögkeleti lelkész 2023-2024-ben két kiskorú ellen követett el szexuális erőszakot. A szatmárnémeti bíróság az ügyészség indítványára szerdán jóváhagyta a gyanúsított 30 napos előzetes letartóztatásba helyezését.

A Máramarosi és Szatmári Ortodox Püspökség tudatta, hogy a vizsgálat idejére felfüggeszti a gyanúsítottat a papi hivatás gyakorlása alól, és amennyiben bűnösnek bizonyul, végleg eltiltják az egyházi szolgálattól. Az MTI által is idézett püspökség hangsúlyozta, hogy a papi hivatást 1991 óta gyakorló férfi ellen eddig semmilyen panasz nem érkezett, hívei körében tiszteletnek örvendett.