Több orosz sztársportoló is kiállt a háború ellen

Több orosz sztársportoló is kiállt a háború ellen

Fotó: Unsplash/Randy Fath

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ezekben a pillanatokban döbbenünk rá, hogy egy mérkőzés mennyire nem fontos – mondta Andrej Rubljov orosz teniszező csütörtökön, miután megnyerte a dubaji tenisztorna negyeddöntőjét az amerikai Mackenzie McDonald ellen. A világranglista ötödik helyén álló sportoló hangsúlyozta, szörnyű, ami éppen zajlik Ukrajnában. – Ilyenkor jövünk rá, hogy milyen fontos, hogy a világ békében éljen, és akármi történik, becsüljük meg a másikat. Vigyáznunk kell a bolygóra és egymásra is. Ez a legfontosabb dolog – fogalmazott Rubljov.

A teniszező megosztotta honfitársa, a hatvannyolcszoros válogatott labdarúgó, Fjodor Szmolov közösségi oldalára kitett posztját is, amivel a focista ugyancsak a háború ellen tiltakozik.

– A történelem során láttunk már sok fekete csütörtököt, de ez a mai a legfeketébb – írta a Twitteren Jan Nyepomnyascsij orosz sakknagymester. Posztja alá a #saynotowar szlogent is odatette, ami annyit tesz: mondj nemet a háborúra.