Billie Eilish és David Guetta is érkeznek a Szigetre

Billie Eilish és David Guetta is érkeznek a Szigetre

Billie Eilish (Fotó: Lars Crommelinck Photography)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Billie Eilish, David Guetta, a Florence + the Machine és a Foals is fellépnek a jövő évi Sziget Fesztiválon. A szervezőiroda csütörtökön jelentett be több 2023-as vendéget, kifejezetten nagy nevek is akadnak köztük, ráadásul olyanok, akik az elmúlt években futottak be. Visszatérő kritika lehetett a Szigettel szemben is, hogy tíz-tizenöt évvel korábbi világsztárokat hoz el, Billie Eilish ehhez képest jóval inkább kurrens névnek mondható.

„Amikor felmerült a lehetősége, hogy Billie Eilish-t meg tudjuk hívni a jövő évi fesztiválra, olyan döntést kellett hoznunk, amit nagyon ritkán teszünk meg: egy nappal eltoltuk a Szigetet, és most örömmel mondhatjuk, hogy az utóbbi évek talán legnagyobb sztárja a Sziget Nagyszínpadán lép fel 2023-ban” – közölte a főszervező, Kádár Tamás.

Az augusztus 10-től 15-éig tartó fesztiválon visszatér az Imagine Dragons, illetve megtartja koncertjét a tavaly betegség miatt elmaradó Sam Fender. Budapesten lesz továbbá a One Direction feloszlása után szólókarrierbe kezdő Niall Horan énekes.

Az elektronikus színtér tagjai közül itt lesz a Major Lazert alapító Diplot és Jamie xx, továbbá a német Sven Väth szintén. A hiphop zenészei közül pedig érkezik a szváziföldi Uncle Waffles.

Itt lesznek továbbá az elmúlt évek olyan népszerű zenekarai, mint az Amyl And The Sniffers, a Frank Carter & The Rattlesnakes, a YUNGBLUD, az Easy Life, a Youngr és a Parra For Cuva.