A Varga Judit-jelenség

A Varga Judit-jelenség

Fotó: Varga Judit Facebook-oldala

Van minékünk igazságügyi miniszterünk, ebből is látszik, hogy demokrácia van itt, kérem. A mi igazságügyi miniszterünk harmonikusan illeszkedik a kormányba és a korszakba. Hát igen, korszaka válogatja. Annak idején Deák Ferenc volt igazságügy-miniszter, aztán később Horvát Boldizsár meg Szilágyi Dezső, de az más kor volt.

Nekünk ilyen kor jutott, és ilyen miniszter. A mi miniszter asszonyunk kétségkívül alkalmas a posztjára, 37-et tud dekázni a focilabdával, és ez ugyebár érv manapság a kormánytagság mellett. Tudományos teljesítményre itt és most semmi szükség, más erényeket kell csillogtatni. És Varga Judit csillogtat. Odáig nem mennénk el, hogy Décsi Gyula ÁVH-alezredesből lett igazságügyérrel állítsuk párhuzamba, elvégre Varga Judit senkit sem vert meg, de ha már, akkor Nezvál Ferenc igenis passzentos előkép.

A Nezvál elvtárs ugyanis hithű kommunista volt, és 1945 után odaadóan szolgálta a mindenkori pártvonalat, sőt 46 évesen, 1955-ben jogi diplomát is szerzett. Így aztán méltó volt két évvel később a Kádár-féle forradalmi munkás–paraszt kormány igazságügy-miniszteri posztjára. Hogy Deák Ferenc mit mondott volna, ha egy miniszter a törvény kicselezésével jutott volna 10 millió forintos állami támogatáshoz, vagy ha közpénzen béreltetett volna lakást magának Pesten, mert a sajátját Airbnb-ben kiadja éppen – ezt most nem részleteznénk. Maradjunk csak Nezvál elvtársnál. A cipészsegéd gyereke is alkalmas volt miniszternek, elvégre jó elvtárs volt, a magáévá tett minden párthatározatot.

A teljes cikket a Magyar Hang március 19-én megjelent 2021/12. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!