A szeretet soha nem bánt

A szeretet soha nem bánt

Fotó: Unsplash

Melinda távoltartási végzést akart kérni volt férje ellen, aki a szakítás óta folyamatosan zaklatta őt. Egy alkalommal, amikor a férfi a láthatásról hazavitte kisfiukat, lelőtte volt feleségét, anyósát és a gyereket is, majd öngyilkos lett. Egy 35 éves férfi brutálisan végzett feleségével, valamint két és fél éves kislányával Albertirsán. A férfi ellen távoltartási végzés volt életben. Róbertet emberölés miatt körözték, mert kegyetlenül megverte, majd több késszúrással megölte angyalföldi otthonában 27 éves barátnőjét, Petrát. Azóta el is fogták.

A közelmúlt néhány híre. A közvélemény elszörnyed pár napig, a közeli ismerősök, szomszédok megdöbbennek: nem gondolták volna, olyan rendesnek tűnt az az ember, mindig szépen köszönt előre. A közösségi médiában nincs kommentfolyam áldozathibáztatás nélkül: minek provokálta a nő, biztos okot adott a féltékenységre, anélkül nem lett volna baj. Magyarországon hetente átlagosan egy nőt meggyilkol a férje, volt partnere. Jelenleg is 226 ezer magyar nő él rettegésben, bántalmazó kapcsolatban. Minden ötödik nő szenved el fizikai bántalmazást élete során. A Hintalovon Alapítvány 2022-es jelentése szerint egyre magasabb a bántalmazott gyerekek száma. 

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap július 21-én megjelent, 2023/29. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online! 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!