A válság gyümölcsei

A válság gyümölcsei

Magyar Péter a március 15-i zászlóbontásán (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Az Orbán-rendszer hanyatlása akkor válik visszafordíthatatlanná, amikor az emberek lelkében beáll egy fordulat, amelyet nem feltétlenül érzékelnek a felmérések. Amikor a meggyőződést, hogy a problémák, hibák, bűnök mellett sincs alternatívája a rendszernek, háttérbe szorítja egy másik érzület: a regnáló hatalomnak csak alternatívája van. Amikor végképp elvész a remény, hogy ettől a rendszertől erkölcsösebb, jobb, az élhető jövő ígéretét hordozó, az ország felemelkedését szolgáló kormányzást tapasztaljunk.

Nem tudom, mennyire jár közel ehhez a lelkiállapothoz az ország, pontosabban a választóközönségnek az a bizonyos kritikus tömege, csak annyit érzékelek, mintha az évek alatt megismert, bevált sablonok már nem működnének olyan megbízhatóan. Igen, a Magyar Péter-jelenségnél tartunk, amely csak nem akar elpukkanni a semmibe. Ha van itt bármiféle titok, az nem a személyiségben, nem is a fellépés esetleges megtervezettségében rejlik, hanem a pillanat erejében.

Erről is olvashata  cikkben:
• Miért nem csak a kormányt zavarja Magyar Péter felbukkanása?
• Miilyen egyre nyilvánvalóbb jelei vannak a rossz kormányzásnak?
• Mit kellene mutatnia szombaton Magyarnak?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a
Magyar Hang hetilap április 11-ig kapható 2024/14. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!