Alap(talan) jövedelem

Alap(talan) jövedelem

Alapjövedelem - aláírásgyűjtés május 1-jén (Fotó: Párbeszéd)

A Párbeszéd a legkorszerűbb ellenzéki párt. Nincs tagsága (nem fenyegeti széthúzás, pártszakadás, belső árulás). Van vezére: főpolgármesterként már helyzeténél fogva is Karácsony Gergely a miniszterelnök első számú alternatívája, ami biztosítja számára az állandó médiajelenlétet. És lesz neki identitása is, ha sikerül végre összebútorozkodnia az MSZP-vel: együtt megtestesíthetik a baloldaliságot azok számára, akiknek ez a fogalom még jelent valamit, akármit, keserédes emléket a múlt századból. Mivel vezetőinek puccsszerű távozása annak idején egy zöldnek mondott formációt taszított válságba, még a napjainkban megkerülhetetlen ökopolitika terén is igazolhatnak annyi jártasságot, amennyire minden pártnak szüksége lesz ezentúl.

Karácsony politikai rátermettségét eddig egyvalami igazolta: hogy az előválasztások után szerény, megnyerő mosollyal átengedte a helyét Márki-Zaynak, vezesse ő az ellenzéket a biztos katasztrófába. Mit lépnek ez után? Ebből a szempontból tanulságos, hogy a választópolgárok megszólítására tett első kísérletük most a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetése melletti kampány.

A teljes cikket a Magyar Hang június 10-én megjelent, 2022/24. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!