Különleges lehetőséget adott a tudománynak a férfi, aki 217 adag covidoltást kapott

Különleges lehetőséget adott a tudománynak a férfi, aki 217 adag covidoltást kapott

A Seychelles-szigetek elnöke megkapja a Sinopharm oltását (Fotó: Facebook/GSA)

Egy hatvankét éves német férfi csalási szándékkal két és fél év alatt összesen 217 adag covidoltást adatott be magának. Bár ez valószínűleg bűncselekmény volt a részéről, a kutatók számára ritka lehetőséget teremt a vakcina esetleges legritkább mellékhatásainak vizsgálatára. Nos, úgy tűnik, ezek nem léteznek, mivel az embernek gyakorlatilag meg sem kottyant a szokásosnál nagyságrendekkel nagyobb vakcinaterhelés. Persze az összeesküvéselmélet-hívők intelligenciáján a tények sosem képesek léket ütni, így most is rájöttek, hogy ez a jelenség (ami totálisan cáfolja eddigi tévképzeteiket) azt bizonyítja, a covidoltás valójában teljesen hatástalan.

Mi vihet rá egy embert, hogy több száz szükségtelen injekciót adasson be magának? – ezen töprengett a legtöbb kommentátor, miután értesültek a 62 éves magdeburgi férfi különös esetéről. A legtöbben mentális betegségről spekuláltak: talán paranoiás hipochondriában szenved a férfi, és ezért nem hitte, hogy a covidvakcina rendes adagja (illetve az utána következő megszámlálhatatlan ismétlés) valóban képes lenne megvédeni a fertőzéstől és a súlyos komplikációktól? Vagy tűmániás, aki (a sokkal gyakoribb tűfóbia ellentéteként) kényszeresen rajong az injekciózásért?

Nos, az esetről az elsők között beszámoló Spiegel szerint a magyarázat jóval prózaibb ennél: az ügyészség csalás gyanújával nyomoz a férfi ellen, akiről azt gyanítják, hogy az oltási igazolványok megszerzéséért oltatta be magát 217-szer: az így megszerzett igazolásokat talán eladta olyanoknak, akiknek szükségük volt a papírra, de nem akarták beoltatni magukat. A férfi állítása szerint „személyes okok” miatt vette fel a töméntelen vakcinát. Miután a német sajtóban körbefutott az eset híre, az erlangen-nürnbergi Friedrich-Alexander Egyetem kutatói megkeresték, hogy tanulmányoznák a rengeteg védőoltás immunrendszerére, illetve más szervrendszereire gyakorolt hatását. A férfi pedig ebbe beleegyezett.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!