Eltörölt vélemény

Eltörölt vélemény

Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én (Fotó: Bankó Gábor)

Fölösleges bármelyik konzervatívnak olyan hülyeségbe ringatnia magát, hogy bizony, a homoszexuálisok, azok valami ellenség – írta a Pesti Srácok kormánypárti revolverportálon Trombitás Kristóf fideszes aktivista. Ahogy a Gulyáságyúmédia észrevette, hamar törölték a sokakat meglepve az azonos nemű párok örökbefogadása mellett érvelő írást. Bár a szerző félrevezető módon azt sugallta, hogy a magyar szabályozás alapján ez a jog ma zökkenőmentesen gyakorolható itthon, az alapvetés helyes, észszerű és tisztességes. Ugyanis nem pusztán üres deklaráció szintjén, hanem ténylegesen is a gyermek érdekét helyezi az első helyre. Vagyis azt a törekvést, hogy minden gyermek minél előbb otthonra találjon, ne egy intézet rideg falai között élje le fiatal éveit.

Szerintem (és úgy látszik, Trombitás Kristóf szerint is) a jóérzésű emberek ideológiai preferenciáiktól függetlenül egyetértenek ezzel. A propaganda, vagyis a Fidesz kommunikációs háttérhatalma azonban irtózik az effajta konszenzustól, célja és lételeme az ellentétek mesterséges gerjesztése. A normalitás ellen intézett civilizációs kihívás, amely nem tűri a megengedő hangvételt, ahogy L. Simon László sem figurázhatta ki büntetlenül a politikai termékként használt identitáspolitika egyik kulcselemét. A valóság persze rendre kitüremkedik a fólia alól, felfeslik a propaganda szövete.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap január 25-ig kapható 2024/3. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!