Forgószél

Forgószél

Orbán Viktor fogadja Putyint Budapesten 2019. október 30-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Függetlenül a már az ajtónkon kopogtató választás végkimenetelétől – jelen állás szerint a kormányoldalnak áll a zászló, de a bizonytalan helyzet tartogathat még meglepetést – az orosz–ukrán háború forgószele számos régóta zajló vitát elsöpörhet. A legkézenfekvőbb a hazánk geopolitikai helyzetét érintő következmény. Aligha folytatható tartósan tovább az Orbán-kurzus pávatánca.

Ahhoz persze túl jól sikerült a saját szavazótábor tudatának átformálása, hogy a választás előtt a Fidesz kommunikációs gépezete ráforduljon az agresszor orosz elnökre. A rendszer kellően szilárd ahhoz, hogy kezelje a szankciók megszavazása és a kommunikációs panelek közötti ellentmondást. De ezek már csak utóvédharcok. Mert ahhoz a folyamatos agymosás is kevésnek bizonyult, hogy a magyar lakosság többsége ne a nyugati világban képzelje el az ország biztonságos jövőjét, ne ebben lássa a felzárkózás egyetlen járható útját. A Szent Istváni-i úton csak előre lehet menni, nem hátra.

A teljes cikket a Magyar Hang március 11-én megjelent, 2022/11. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!