Forma–1: még be sem indították a kocsit, de már megvan a bajnok

Forma–1: még be sem indították a kocsit, de már megvan a bajnok

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a csapat garázsában a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíjának időmérő edzése előtt a szahíri pályán 2024. március 1-jén (Fotó: MTI/AP/EPApool/Ali Haider)

Hamis versengést kreálnak, olyan ellentéteket mutatnak be, amelyek valójában nem is léteznek – mondta egy interjúban Max Verstappen (immár) háromszoros Formula–1-világbajnok a Drive to Survive (Hajsza a túlélésért) című dokumentumsorozatról. A száguldó cirkusz kulisszatitkait feltáró Netflix-széria 2019-ben indult azzal a céllal, hogy az Egyesült Államokban népszerűsítse a sportágat, de hamar túlnőtt az eredeti elképzeléseken. A produkció az idén február 23-án bemutatott 6. évadra a világ egyik legnézettebb sporttematikájú műsorra lett, amely nélkül már talán el sem kezdődhetne az aktuális szezon.

A korai premier nem véletlen, a Formula–1 2024-es idénye felforgatott menetrenddel várja a rajongókat: a korábbi években megszokottnál kettővel több, összesen 24 helyszínnel és a vasárnapi helyett rögtön egy szombati versennyel: a március 2-ai Bahreini Nagydíjat a ramadán miatt hozták előre egy nappal. Számos további apró változás mellett sporttörténelmi jelentőségű, hogy Lewis Hamiltont utoljára láthatjuk Mercedesben: a hétszeres világbajnok angol a szezon végén – 11 év után – elhagyja a német istállót, és a Ferrarihoz szerződik. Az állandóságot az elmúlt három kiírás győztese, a fent idézett Max Verstappen jelenti, aki a Red Bull pilótájaként ismét a legnagyobb esélyesnek számít. Győzelmét talán csak az istállót irányító Christian Horner körüli botrány veszélyeztetheti. 

• Mivel vádolják az elmúlt évek legsikeresebb istállóját felépítő sportvezetőt?
• Miért építette át tejesen tavalyi autóját a Red Bull?
• Ki veszélyeztetheti Max Verstappen idei győzelmét?
• Mennyi pénzt fizet a elektromos versenysorozat, a Formula-E feje, ha új világbajnok lesz a Formula-1-ben?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!