Frei Tamás: Orbán Viktor ott találhatja magát, ahonnan már alig hallják meg a hangját

Frei Tamás: Orbán Viktor ott találhatja magát, ahonnan már alig hallják meg a hangját

Frei Tamás (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Két kőkemény, durva nép áll egymással szemben, akik rengeteget bírnak, és sokkal keményebbek, mint a jólétben ellustult nyugatiak – mondta lapunknak Frei Tamás az ukrajnai háborúról. Szerinte annyi düh és indulat halmozódott fel, hogy elképzelhetetlen a meghátrálás. – Nagyot kellene változnia a közhangulatnak ahhoz, hogy Ukrajna lemondjon az elvesztett területeiről. Nemes gondolat tehát Orbán Viktor részéről a béke, de amikor erről beszél, mintha nem venné figyelembe az ukrán oldalon felgyülemlett indulatokat.

Magyarország és a magyar miniszterelnök nemzetközi megítélésével kapcsolatban Frei Tamás elmondta, a legnagyobb esélyét annak látja, hogy az ország jelentősége elvész a most zajló világpolitikai játszmában. – Mert ha a várúr nagyobbnak gondolja a saját szerepét, mint a vár maga, akkor a nagyhatalmak egy idő után ráunnak. Hosszú távon bosszantó, ha egy elhanyagolható gazdasági erővel bíró, de annál erőszakosabb vezető csapdossa a cipőjével az asztalt, és követeli, hogy teljesítsék az akaratát, mert egyébként vétóz, gáncsol, akadékoskodik. Magyarország jelen pillanatban kiemelt figyelmet kap a világban, de amint a valós súlyunknak és jelentőségünknek megfelelően kezelnek majd bennünket, Orbán Viktor egy nagyon hosszú asztal végén találhatja magát, ahonnan már alig hallják meg a hangját – fogalmazott.

• Miért gondolja úgy, hogy csak egy Nyugatról irányított puccs buktathatja meg Putyint?
• Milyen hatással lenne Magyarországra a baráti Oroszország széthullása?
• Az Egyesült Államok áll az ukrajnai háború kirobbantása mögött?
• Miért éppen most hajtott végre terrortámadást a Hamász? 
• Hogyan tudja megoldani Európa a bevándorlással járó konfliktusokat?
• Lát-e esélyt arra, hogy megél egy újabb rendszerváltást?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap 2023/46. számában találja. Vegye meg november 23-ig kapható nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!  

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!