Ha nem jön a pénz…

Ha nem jön a pénz…

Orbán Viktor uniós zászlók mögött (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Ott folytatom, ahol a múlt héten ugyanitt (Jégkorszak) abbahagytam. – Lehet, tévedek, de a miniszterelnök mintha azt modellezné, hogyan lehet az EU-ról leválva kormányozni. Ha így van, kísérletének alanyai mi, magyar polgárok vagyunk – zártam a kormány és az unió viszonyát boncolgató írásomat.

Nagy Márton a nyomtatott változatát elveszített Világgazdaságnak a napokban arról beszélt, hogy a magyar gazdaságnak át kell állnia az uniós források nélküli életre. A gazdaságfejlesztési miniszter azt fejtegette, hogy a külföldi működő tőke kiváltja az uniós forrásokat. Ami jobbat is tesz a gazdaságnak, hiszen a tőke elosztását a piac végzi, nem az állam, mint az EU-s pénzek esetében. E finom önkritikaként is értelmezhető okfejtéshez azt fűzte hozzá az infláció alakulását és sok minden mást tekintve optimista politikus, hogy közép- és hosszú távon úgyis EU-forrás nélkül kell működnie az országnak. Hiszen a magasabb fejlettségi szint egy idő után azt jelenti, hogy Magyarország az unió nettó befizetőjévé válik.

• Miért volna kiemelt brüsszeli cél a magyar családok tönkretétele?
• Mire alapozza a kormány, hogy Magyarország belátható időn belül az EU-átlagnál fejlettebbé válik?
• Milyen irányba mutat Nagy Márton, Orbán és Szijjártó kommunikációja?

A teljes cikket a
Magyar Hang hetilap június 9-én megjelent, 2023/23. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!