Jakab Péter: Orbán Viktor az ellenségem

Jakab Péter: Orbán Viktor az ellenségem

Jakab Péter, a Jobbik elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Polt Pétert egy kormányváltás után nem leváltani kell, hanem bebörtönözni. Ehhez nem is kell kétharmad, ha valaki bűnt követ el, elég egy ügyész és egy bíró, és mehet oda, ahová a bűnöző való – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Jakab Péter.

A Jobbik elnöke, egyben a párt miniszterelnök-jelöltje a kutatások szerint versenyben van a legnépszerűbb induló címért, riválisaira mégsem ellenfélként tekint. Hiszen mihez is kezdene azzal – mondta –, ha nyerne, de a fővárosi szavazók nem állnak mögötte. – Az előválasztáson nincsenek ellenfelek, majd utána lesz: Orbán Viktornak hívják, aki az ellenségem – fogalmazott.

A politikust bőven érik bírálatok a stílusa miatt, amikor egy zsák krumplit tesz a miniszterelnök elé vagy éppen kéretlenül egy sálat akaszt a fideszes Tállai András nyakába. Ennek kapcsán arról beszélt, hogy szép szavakkal nem biztos, hogy fel lehet ébreszteni a bizonytalanokat. – Ha viszont azt látják, hogy valaki értük szólal fel nyersen, karcosan – sok esetben úgy, ahogy ők is beszélnek a politikáról egymás közt otthon – akkor talán érzik, hogy végre van valódi képviseletük – mondta.

• Túl azon, hogy népszerűek az ellenzéki oldalon az Orbán Viktorhoz intézett kritikái, mégis mi teszi alkalmassá a miniszterelnöki posztra?
• Karácsony Gergely kapcsán felmerült az angoltudása. Jobban beszél nála angolul?
• Gyurcsány Ferenc 2006-ban még hazudott, de ma már nem?
• Van bármilyen kapcsolata nemzetközi szereplőkkel?
• Találkozna Vlagyimir Putyinnal?

A teljes interjút a Magyar Hang június 11-én megjelent 2021/24. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!