Kínai vakcinát venni nem kell félnetek jó lesz

Kínai vakcinát venni nem kell félnetek jó lesz

A Hszinhua hírügynökség által 2020. december 31-én közreadott képen egészségügyi dolgozó nézi a Sinopharm kínai állami gyógyszergyártó egyik leányvállalata által a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagot tartalmazó fecskendőket a cég egyik pekingi üzemében december 25-én. A vakcina inaktivált, vagyis az emberi sejtekben szaporodásra nem képes vírust tartalmaz. Az oltóanyag feltételes forgalmazási engedélyt kapott Kínában. MTI/AP/Hszinhua hírügynökség/Zhang Yuwei

– Mióta kiderült, hogy Magyarország előrehaladott tárgyalásokat folytat Kínával a vakcinák ügyében, égnek a telefonvonalak a külügyminisztériumban, európai politikusok tudakolják, hogy mi ez az oltóanyag, és ők miért nem tudtak róla – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnapi Facebook-videójában.

Magyarország úttörő szerepe ismét megkérdőjelezhetetlen. Hiába a második hullám katasztrofális hatása, hiába a kaotikus, átláthatatlan és a miniszterelnöki ígérethez képest indokolatlanul lassú oltási program, egész Európa ránk figyel, tőlünk tanul, minket követ. Nem mindannyiunkat természetesen, egyedül Orbán Viktort, de mivel mi is őt követjük, voltaképpen – ritka pillanat – lépést tartunk Európával. Vakcina persze továbbra sincs, de legalább a vonalak égnek a minisztériumban, Szijjártó Péter elégedett lehet.

Ficsor Benedek publicisztikáját egészben elolvashatja a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!