Krasznaja Moszkva

Krasznaja Moszkva

Fotó: Pixabay

A húsvét halott. Ami rosszabb: esély sincs a feltámadásra. Igen, tudom, megteltek a templomok, a Facebook-oldalak is, hemzsegett az áldott szó, mert most az a divat, volt simán kellemes is korábban, de a korszellem felülírta. És megteltek a wellnesszállodák is, mi több, szerte e honban nem akadt a Kádár-rendszerből itt ragadt bútorozású szoba, hova ne lett volna többszörös a túljelentkezés. Ami SZÉP, az szép.

A húsvét halott, mi végeztünk vele. A nagypéntek valójában nagycsütörtök, a nagybevásárlás ideje, mert négy napra beáll a shoppingböjt, készülni kell a legjobbra, a legrosszabbra, a vendégekre, a bezárkózós ürességre, nekem ide ne jöjjön a sok tróger a büdös pacsulijával, nem engedünk be senkit, legalább ilyenkor hadd legyen már nyugalma az embernek. Végeztek vele a politikusok, mert a húsvét népszerű felület, ahol a politikus elparádézhatja, hogy a mi kutyánk kölke, egy közülünk, a nép egyszerű fia, lánya, kolbászt választ, sonkát főz, kalácsot fon, tojást fest, bemutatja a pont olyan ünnepi asztalt, dagad a tészta, rotyog a lé, nő a népszerűség. Végzett vele a városi népség, mert autóba ülni, átgurulni ide, oda, amoda macerás tevékenység. Minek? Van értelme? Meg mondták is Jolikáék, szóltak előre, hogy nem lesznek otthon. Marikáék sem. Évikémék már évek óta nem.

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap április 14-én megjelent, 2023/15. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!