Orbán Viktor valljon színt

Orbán Viktor valljon színt

Orbán Viktor miniszterelnök elszánt hívei körében az M30-as autópálya átadásán 2021 októberében (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Noha a helyesírás szabályai szerint felkiáltójel illenék a cím végére, mi takarékoskodunk a nyomdafestékkel. Naiv remény, hogy a miniszterelnök majd éppen egy újságcikk miatt változtat azon a szokásán, hogy semmit sem árul el a következő ciklusra szóló terveiből.

Ha visszalapozunk, 2010-ben még volt fideszes kormányprogram a kampányban. Azt ígérték a leghangsúlyosabban, hogy lesz elszámoltatás. Felelősségre kell vonni a gazdasági korrupció és a 2006. évi rendőrterror, mai nevén Gyurcsány-féle terror felelőseit. Az eredményt tudjuk, nem vontak felelősségre senkit. Pontosabban két vagyonkezelős vezetőt, akik hiába érveltek azzal a bíróságon, hogy egyrészt nem károsították meg az államot, másrészt mindent kormányzati felhatalmazással tettek. „Terrorista” rendőrt, állami vezetőt egyáltalán nem sikerült bekasztlizni – viszont legalább elmondhatjuk, hogy nem is nagyon törekedett erre a 2010 utáni kormányzat. Jól értesültek szerint azért, mert Pintér tábornoknak is kellettek azok az emberek, akiket elő lehetett volna venni… most már mindegy.

A teljes cikket a Magyar Hang december 10-én megjelent 2021/50. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!